13 januari 2019
17:00

Vimmerby IBK HJ

Referat: Månsarps IBK HJ - Vimmerby IBK HJ

Första matchen 2019 i HJ18 slutar med seger. Men absolut inte utan många hinder på vägen.
Vimmerby hade en annorlunda uppställning idag. Försvagad skulle man kunna säga om man tittar på poängspelare. Men istället så visar de upp en bra laginsats. Medans vi i början inte spelar som ett lag alls. Många som vill "visa upp sig" och gör mycket själva. Vi har ju övertag i skott på mål, men de är enkla byten för deras målvakt, när vi inte på något sätt är framme och stör, eller försöker få honom att jobba i sidled. Istället så är det Vimmerby som tar tillavara på vår söndagssömnighet, genom att göra både 0-1 och 0-2. Men de sista 7 minuterna vaknar vi till, och vi reducerar också 17:24 genom Magnus, som blir fint assisterad av Rasmus. Paus 1-2

Vi rivstartar 2:a perioden, och nu är det Rasmus tur att göra mål. 2-2. Men sen så ligger vi helt fel i försvarspelet, och Vimmerby tar återigen ledningen, 2-3 efter 02.01. Vi svarar dock i samma minut när Calle trycker in 3-3 efter skott av Oliver. Lite mer uppförsbacke, Gustaf blir utvisad. Men våran box är bra, och det tänder laget. Vi skapar efter boxplay bra tryck i deras zon, och till slut trycker Martin in 4-3 09:16. Vi gör även 5-3 och 6-3 innan perioden är över. Det blir även en utvisning för vardera lagen, men de numerära överlägena blir resultatlösa. 6-3 paus. Och vi har stort övertag i andra perioden.

Nästan så man förväntade ett ryck i 3:e, men istället är vi tillbaka på ruta 1 ( period 1), visst pressar Vimmerby högt. Men vi låter dom mer eller mindre göra 3 raka mål. Även om vi tar TO när det står 6-5 11:54, så är det första som händer att vi serverar dom till 6-6, snacka om gummiben och armar. Sedan en ny 2:a på det 14:55, så ser det mörkt ut. Bra Boxplay dock, som vi reder ut förtjänstfullt. Efter TO, gick vi även ned på 2 femmor, och får sista 3 minuterna att fantastiskt tryck. Edvin gör sin patenterade soloräd och gör 7-6, Rasmus Nero spikar slutresultet 19.21, efter assist från Calle. Satt hårt inne, men det var 3 poäng !!!

Veckan som var, så hade vi det lite glest med närvaron på träningen, och det syntes på vissa, som behövde ha träningar i benen. Dagens bästa formation är väl vår första, Rasmus och Magnus såg till att vi behöll trycket när de var inne, och hade sällskap idag av Calle och Elliot som körde varannat byte. Elliot f ö comeback efter någon månad eller flera vid sidlinjen. 2:a kedjan fick fightas mycket, men fick inte ut så mycket idag, samma gällde väl 3:e. Men plus till Marcus, som blir bänkad när vi går ner på 2 femmor, men går ändå in och visar inställning i boxplay, samt att han även jobbar och hejar på sina kamrater från bänken, föredömligt. Backparen hade väl lite upp och ner. Låg lite för långt ifrån i första, sedan blev det mycket bättre, lite slarv i början av 3:e, men sedan återigen mycket bra avslut.
Tack till er som försökte dra igång lite applåder på läktaren roligt att höra.

Skott i matchen 46-19 (15-5, 18-3, 13-11)
Periodresultat 1-2, 5-1, 2-3.